Duurzamer leven met een telefoonhoesje

Duurzamer leven is iets wat steeds hoger bij mensen in het vaandel komt te staan. Men lijkt zich bewuster te worden van het materiaal dat ze gebruiken in het dagelijks leven. Denk aan het recyclen en duurzamere spullen kopen die ze voor langere termijn kunnen gebruiken. Een groot deel van zuiniger leven draait om het behouden van de spullen die je al hebt. Natuurlijk kun je iets kopen als het kapot gaat, maar je hebt veel invloed op hoe lang het duurt voordat dat gebeurt. En niet alleen werk je daarmee aan je ecologische voetafdruk, maar het scheelt ook veel voor je portemonnee. Men onderschat nog wel eens hoe lang je kan doen met spullen, zeker in de tijd waarin we leven zijn spullen vaak van een goede kwaliteit, waardoor je ze met net wat extra bescherming veel langer kan gebruiken!

Goed telefoonhoesje

Een telefoon is een apparaat dat vrijwel iedereen op zak heeft. Misschien wel het enige nadeel van smartphones is dat ze een glazen scherm hebben dat ze kwetsbaar maakt. Als je je telefoon laat vallen is er een grote kans dat je of een nieuwe moet kopen, of hem moet laten maken voor een hoge prijs. Een telefoonhoesje iphone 12 is een enorme aanrader als je langer met je telefoon wilt doen. Er zijn zoveel leuke hoesjes die je kan kiezen, dat maakt het ook alleen maar leuk. Door de goede kwaliteit van de hoesjes zal je erachter komen dat een telefoon veel langer meegaat puur omdat je het apparaat goed beschermd. Je kan zelfs kiezen voor hoesjes die je ook kan gebruiken als portemonnee. En hetzelfde geldt voor andere apparaten die je kunt beschermen met een hoes, zoals een ipad hoes.

Koop alleen het nodige

Je zal je verbazen over het aantal spullen dat je eigenlijk niet nodig hebt, denk hierover na voordat je koopt. Wat gaat de functie zijn van je aankoop en gaat het lang mee? Een voorbeeld als een telefoonhoesje heeft een hele duidelijke functie en zal dus geen overbodige koop zijn, maar zoiets als extra accessoires in de kamer zijn verleidelijk om te kopen maar niet perse duurzaam. Wanneer je hier bewuster mee omgaat, zie je vanzelf dat je koopgedrag verandert en je minder spullen in huis haalt dan eerst, dit geeft gevoelsmatig een hoop voldoening, het is namelijk heel prettig om te weten dat je eigenlijk niet zoveel nodig hebt in je dagelijks leven. Koesteren wat je hebt is een stuk fijner dan de hele tijd nieuwe dingen willen aanschaffen.