Bescherming tegen de zon met zonnehoed heren

Blootstelling aan ultraviolette straling (UVR) van de zon kan leiden tot huidkanker. Het dragen van een hoed die een goede UV-bescherming geeft, is een belangrijke preventieve maatregel. Een zonnehoed heren met brede rand en hoeden in legionairstijl zijn effectieve methoden om hoofd, oren, gezicht en nek tegen de zon te beschermen in combinatie met andere beschermende maatregelen.

Welke zomerhoed past het beste bij jou?

Draag een hoed die schaduw geeft aan je hoofd, oren, gezicht en nek. Baseballcaps beschermen de nek en oren niet. Hoeden met een brede rand (bijv. de Fedora, een cowboyhoed, opvouwbare hoeden…) presteren beter in het afschermen van meer gezichtszones. Bijzonder geschikt is de kleur wit of beige. Het reflecteert het zonlicht heel goed van de hoed, zodat het niet zo snel opwarmt. De hoeden passen goed bij zomerse stijlen, bijvoorbeeld shorts, T-shirts, overhemden, sandalen enz. Donkere kleuren absorberen de warmte en houden die ook vast.

Welk materiaal voor een zonnehoed heren ?

Waar de herenhoed van is gemaakt, is ook belangrijk! Het hoedmateriaal moet de UV stralen van de zon blokkeren. De meeste materialen die in hoeden worden gebruikt, bieden uitstekende bescherming omdat ze deze van nature blokkeren of absorberen. Strohoeden bijvoorbeeld hebben ruimte tussen de afzonderlijke vezels, maar ze bieden ook comfort en mode en laten luchtcirculatie toe. Hoeden met brede rand zorgen voor schaduw en zorgen voor optimaal zicht voor de ogen. Om ervoor te zorgen dat het hoofd niet zo zweet onder de hoed, is een hoogwaardige zonnehoed heren van een luchtig materiaal dat is ontworpen om ultralicht te zijn. Bovendien worden ze gekenmerkt door een hoog draagcomfort. Hoeden van linnen of licht katoen zijn ideaal. Ze scoren met een comfortabele pasvorm. Ze zijn zeer huidvriendelijk, nemen zweet goed op en geven het snel weer af naar buiten.