sneeuw

Sneeuw kan heel vervelend zijn

Aan het einde van het jaar zijn veel mensen aan het hopen op bakken met sneeuw. Ze zien dan graag een witte kerst en genieten van de sfeer die sneeuw met zich meebrengt. We kunnen niet ontkennen dat het er ook prachtig uitziet en leuk is om de kinderen te vermaken. Zo leuk en mooi zo een berg sneeuw ook kan zijn zo vervelend kan het ook zijn. Om je voor te bereiden op eventuele sneeuwval aan het einde van dit jaar, geven wij je graag wat tips. Sneeuw kan namelijk ook erg vervelende momenten teweegbrengen. Lees snel verder en wees voorbereid op bakken sneeuw.

De tuin schoonhouden

Het hoeft geen probleem te zijn als je tuin vol ligt met sneeuw, maar het kan bepaalde delen van de tuin wel verpesten. Om te voorkomen dat jouw tuin er straks niet goed bij ligt, kun je preventief dingen gaan afdekken. Op het moment dat je op de weersverwachting kunt zien dat het gaat vriezen kun je een afdekzeil leggen op meubels in de tuin. Sommige dingen kunnen namelijk gaan roesten als ze onder het sneeuw terecht komen en dat is uiteraard niet de bedoeling. Let jij dit jaar ook extra goed op het weer in de wintermaanden?

Sneeuw vegen

Een ander probleem dat sneeuw veroorzaakt is insluiting. Door veel sneeuw op de oprit kun je bijvoorbeeld niet meer wegrijden. Een veegmachine biedt dan uitkomst. Je kunt deze gebruiken om sneeuw op te ruimen, zodat je gewoon van de oprit af kunt rijden. Naast sneeuw zijn de machines ook handig voor het wegvegen van andere dingen dan sneeuw.  Je bent in ieder geval een stuk minder lang bezig als je opruimt met zo een machine, want met de bezem zal je aanzienlijk meer tijd kwijt zijn. Aangezien je de machines niet alleen voor sneeuw kunt gebruiken is het een perfecte aankoop. Bij De Boer Drachten kun je online verschillende soorten veegmachines vinden.

Een beetje sneeuw is niet erg

Als het een aantal dagen achter elkaar blijft sneeuwen en de tuin wordt helemaal wit, kan je blijven schoonmaken maar dat heeft geen zin. Witte sneeuw in de winter heeft ook wel iets moois en mag af en toe dus best blijven liggen. Wanneer het je gaat hinderen om ergens te lopen of ergens langs te komen kun je de pakken sneeuw altijd alsnog verwijderen. Ben jij al goed voorbereid op een winter met sneeuw?