stedentrip Milaan

Diep rondtrekken in Milaan tijdens een stedentrip

De afgelopen jaren gaan we massaal met z’n allen vaker op vakantie. Bovendien gaan we ook steeds verder weg. Het is mij daarnaast opgevallen dat een stedentrip tevens inmiddels ‘normaal’ is. Een aantal jaar geleden was het nog erg bijzonder als je voor een paar dagen naar een andere stad ging. Tegenwoordig kijken mensen je bijna vreemd aan als je zegt dat je nog nooit op stedentrip bent geweest. Ik snap het ook wel, zo’n weekendje weg in een andere stad is een heerlijke manier om even te ontsnappen aan de dagelijkse hectiek en tot rust te komen. Wat doe je dan tijdens zo’n vakantie? Alles wat je maar wilt. Ik ben zelf laatst op stedentrip Milaan geweest. Als voorbeeld zal ik je daarom vandaag alles vertellen over hoe je diep kunt rondtrekken in Milaan. Nieuwsgierig? Lees gerust verder!

Een eigenzinnige stad

Voordat ik je vertel over de diverse plekjes die je echt moet bezoeken in Milaan, wil ik je eerst even een korte geschiedenisles geven. Wat weet je over Milaan als Italiaanse stad? Naast de heerlijke keuken staat de stad bekend om zijn eigenzinnige karakter. In de tijd dat de Rooms Katholieke kerk enorme invloeden had in Italië, bleef deze stad onafhankelijk. Daarnaast bleef Milaan in diezelfde tijd gespaard van de pest. Waarom? Ze hadden de stadsmuren dichtgemetseld zodat het besmettingsgevaar minimaal zou blijven. Dankzij deze vrijheid van de kerk en bijzondere karakter trok de stad veel kunstenaars aan. Bovendien werden de kunstenaars vervolgens ook regelmatig in dienst genomen door de heersende families en hertogen van de stad. Daarom voel je een bijna onbeschrijfelijk gevoel als je door de straten van Milaan loopt. Ik kan wel proberen dit in woorden te uiten, maar eigenlijk moet je het gewoon een keer zelf meemaken door bijvoorbeeld op stedentrip Milaan te gaan.

Genoeg te zien én te doen

De rijke historie van een stad kan dus al een goede motivatie zijn om op stedentrip te gaan. Daarnaast zijn natuurlijk de bezienswaardigheden en de activiteiten ook erg belangrijk. Wat kun je bijvoorbeeld doen in Milaan? Genoeg! Ik raad je in ieder geval aan de Dom van de stad te bezoeken. Is je conditie in orde? Dan is het zeker de moeite waard om de Dom vervolgens ook te beklimmen. Op het dakterras van de Dom staat een adembenemend uitzicht op je te wachten, mits het een een beetje helder is. Een andere bijzondere plek? Het verborgen pareltje in de vorm van de kerk Chiesa San Maurizio al Monastero Maggiore. Van de buitenkant oogt de kerk wat saai. Eenmaal binnen sta je versteld van alle pracht en praal die de kerk je te bieden heeft. 

Moet je even bijkomen van al het rondlopen en heb je inmiddels trek gekregen? Ga dan naar de gezellige wijk Navigli in Milaan. Daar vind je een prachtig restaurant met een vintage uitstraling waar bijna alle locals te vinden zijn. Is het erg warm tijdens jouw verblijf in Milaan? Geen zorgen, dan kun je altijd een frisse duik nemen. Milaan heeft namelijk ‘mysterieuze baden’, de Bagni Misteriosi. Voor een kleine vergoeding kun je heerlijk tot rust komen in het aangename water. Zo kan ik nog wel uren en uren doorgaan. Het beste is dat je zelf rondstruint in de stad en de sprong in het diepe waagt. Dan kom je allerlei prachtige pareltjes tegen die zeker de moeite waard zijn. Ben je al op stedentrip Milaan geweest en ben je per toeval iets bijzonders tegen gekomen? Laat het me weten! Ik ben altijd benieuwd wat er nog meer te zien en te doen is in zo’n prachtige stad als Milaan.