aanvragen aov

Aanvragen van een aov: zo werkt het

Het aanvragen van een aov is vooral nodig als je een ondernemer bent, met of zonder personeel. Dan heb je namelijk geen arbeidsongeschiktheidsverzekering vanuit de overheid omdat je in loondienst werkt. Er zijn bovendien mensen in loondienst die zich nog extra willen verzekeren naast het bedrag dat ze eventueel van de overheid zouden krijgen. En dat is best een verstandige keuze. 

Stap 1: kies welke vorm er past

Je kunt een reguliere aov aanvragen natuurlijk, en daar is in principe niets mis mee. Maar er zijn ook andere manieren om jezelf in te dekken, bijvoorbeeld met een broodfonds. Dit is een fonds bestaande uit meerdere ondernemers die allemaal een bedrag inleggen. Daarmee wordt je dus gedekt wanneer er iets mocht gebeuren met je. Dat wordt dus gedekt door jou en de ondernemers om je heen. 

aanvragen aov

Stap 2: bepaal je spaarbedrag of premiebedrag

Als je eenmaal een vorm hebt gekozen die bij jou past dan is het absoluut nodig om goed na te denken over welk bedrag je per maand zou kunnen missen. Wees hier realistisch in want je hebt als ondernemer wellicht niet elke maand hetzelfde inkomen. Dat hoort er nu eenmaal bij in jouw situatie.