pleisters

Goed voorbereid op vakantie

Voordat je op reis gaat, wil je er zeker van zijn dat je niets vergeten bent. Denk bijvoorbeeld aan genoeg eten en drinken, pleisters en paracetamolletjes. Wanneer je met de auto lange stukken gaat rijden, moet je ook goed uitgerust zijn. Tegenwoordig kunnen we gelukkig op onze telefoon ook de route uitstippelen en zijn fysieke mappen niet meer nodig. 

Naar het buitenland

Wanneer je op vakantie gaat naar het buitenland, moet je ook denken aan de juiste munteenheid op zak hebben! Binnen Europa is het natuurlijk erg makkelijk, we gebruiken bijna allemaal de euro. Met uitzondering van Denemarken, Zweden, Hongarije, Polen, Tsjechië, Bulgarije, Roemenië en Kroatië. Als één van deze landen je eindbestemming zal zijn, moet je van te voren nog even wat euro’s omwisselen naar de lokale munt. 

Waar je ook op moet letten als je bijvoorbeeld met de auto op vakantie gaat, zijn regels zoals verplicht een EHBO doos of veiligheidshesjes in de auto hebben liggen. 

pleisters

Blijf je in Nederland?

Op vakantie in ons eigen kikkerlandje is natuurlijk ook hartstikke leuk. Het voordeel is hiervan dat je nooit langer dan twee of drie uur in de auto zal moeten zitten! Ook hoef je niet te denken aan het wisselen van geld of vertalen van producten in de supermarkt. Ideaal als je er even makkelijk tussenuit wilt.