Dartpijlen in alle prijscategorieën

De prijsverschillen tussen de verschillende setjes dartpijlen zijn enorm groot. Je hebt al een set voor een tientje, maar er zijn ook setjes pijlen te koop die €150 of zelfs meer kosten. Voor een buitenstaander is het erg moeilijk om de verschillen tussen de verschillende pijlen te ontdekken. Nog lastiger is het om een inschatting te maken welke dartpijlen voor jou geschikt zijn. Want hoe weet je nou van een plaatje op een website of je met zo’n pijl kan gooien? Bij de dartshop krijg je hulp bij het kiezen van dartpijlen. In een blog wordt precies uitgelegd waar je op moet letten.

Dartpijlen met een soft tip

Dartpijlen bestaan uit vier onderdelen: de barrel, de punt, de shaft en de flights. De barrel is het middelste deel dat je vasthoudt bij het gooien van de pijl. De punt is het voorste deel, dat meestal van staal is gemaakt. De shaft is de houder voor de flights. Die wordt achter in de barrel geschroefd. De flights zijn de ‘vleugels’, het achterste deel, dat zorgt voor een stabiele vlucht van de pijl. Als je dartpijlen koopt, krijg je alleen een barrel met een punt. De shafts en de flights moet je er los bij kopen, want die kunnen tijdens het spelen beschadigen.

Dartpijlen personaliseren

De flights en de shaft zijn gemaakt van plastic. Als je tijdens een wedstrijd met de punt van een pijl achterin een pijl gooit die al in het bord zit, kunnen de shaft en de flight kapot gaan. Het wordt daarom aanbevolen om tijdens een wedstrijd altijd een aantal reserveshafts en – flights mee te nemen. De flights hebben, behalve dat ze zorgen voor een stabiele vlucht van de pijl, ook een decoratieve functie. Bekende dartspelers hebben vaak speciaal voor hen ontworpen flights op hun pijlen. Daar zijn de spelers aan te herkennen.