minihorseshop

Dit doet een vliegendeken precies

Ben je van plan om een vliegendeken aan te schaffen voor je paard of pony, maar weet je niet precies wat je er aan hebt? Dan ben je hier op het adres. Er zijn behoorlijk veel verschillende vliegendekens waar je uit kunt kiezen. Bij Minihorseshop is er heel erg veel keus. Verschillende kleuren, maten, merken en materialen. Voor ieder paard is er wel iets te vinden. Vliegendekens worden voornamelijk in de zomer gedragen. Wanneer de paarden het hele jaar door buiten staan dan zie je soms dat de paarden ze ook in het voorjaar dragen.

minihorseshop

Bescherming is het voornaamste

Bescherming is de voornaamste reden dat paarden een vliegendeken dragen. Soms is het ook tegen de kou, dan zit er nog een extra laagje in. Omdat de meeste paarden de dekens alleen in de zomer dragen zijn het vaak vrij dunne dekens. Je wilt immers niet dat je paard heel erg staat te zweten onder de deken. 

Sommige dekens hebben ook een gekke print op de deken. Denk bijvoorbeeld aan zebrastrepen. Veel mensen denken dat dat gewoon voor de mooi is, maar er zit eigenlijk een hele gedachtegang achter. Door de strepen is het namelijk moeilijker voor vliegen om erop te landen.