Opslag nodig? Zeecontainer kopen!

Soms is het nodig om goederen op te slaan. Hoe groot je kantoor of magazijn ook is, grote voorraad bespaart altijd geld, maar je moet het wel ergens kwijt kunnen. Dan is opslag natuurlijk ideaal. De beste manier om wat voor goederen dan ook op te slaan is in een zeecontainer. We zetten hier alle ins- en outs van zeecontainers op een rij!

Wat is een zeecontainer?

Op het eerste gehoor klinkt een zeecontainer natuurlijk alsof je je goederen alleen in de zee op kunt slaan. Maar niets is minder waar: zeecontainers zijn eigenlijk de standaard containers die iedereen wel kent. Ze worden gebruikt om goederen over de zee heen te vervoeren, dat is waar de naam vandaan komt, maar deze containers zijn daardoor ook ideaal om voor bijvoorbeeld vervoer over de weg of over het spoor te gebruiken, of om goederen voor langere tijd op te slaan. Dit komt doordat ze zijn ontworpen om een reis over de zee te kunnen overleven: ze zijn goed waterdicht en goed beschermd tegen allerlei weersomstandigheden, harde klappen enzovoort. Dus ook voor stilstaande opslag is een zeecontainer ideaal. 

Tweedehands en afgekeurd

Er zijn heel veel verschillende redenen voor een zeecontainer kopen of huren, en er zijn daardoor ook heel veel verschillende soorten zeecontainers die in bepaalde omstandigheden het meest geschikt zijn. Zo is voor echt belangrijke goederen die je wil vervoeren door weer en wind een nieuwe container het meest geschikt. Bij een nieuwe container kun je precies de afmetingen en kleuren kiezen die je wil, en je bent er hierbij extra zeker van dat de container de juiste keuring heeft gehad. Het CSC keurmerk bijvoorbeeld, wat staat voor container safety certificate, garandeert dat de constructie, stevigheid, en weersbestendigheid aan alle regels voldoet. Zo hoef je je nooit zorgen te maken over wat er met je goederen gebeurt. Stel dat je iets slechts tijdelijk op wil slaan is een container huren ook mogelijk, zo bespaar je kosten maar kun je wel van een goedgekeurde container gebruik maken.

Als je langere opslag nodig hebt maar de spullen zijn niet makkelijk te beschadigen, of je zet je container bijvoorbeeld op je eigen terrein, kun je vaak net zo goed gebruik maken van een afgekeurde of tweedehands container. Hierbij is de kwaliteit niet optimaal, maar voor veel spullen is dit natuurlijk alsnog meer dan voldoende. Een kleine kromming kan bijvoorbeeld leiden tot een lek als het regent op het terrein, maar dat zal neit voor alle spullen een probleem zijn. Bedenk dus goed wat voor jouw situatie het meest geschikt is.