afkorting SEO

Van vroeger naar nu, de afkorting seo

Iedereen wil graag een vlotte start met hun bedrijf. In de digitale wereld van nu lijkt dit ook makkelijker te gaan dan ooit. Jouw bedrijf heeft dankzij het internet namelijk geen grenzen meer. Waar je ook gevestigd bent, mensen in heel het land en zelfs in het buitenland kunnen jou vinden. In het verleden was de naamsbekendheid, vooral van startende ondernemingen, afhankelijk van de mensen in de buurt. Ook waren reclamespotjes een optie maar vaak aan de dure kant. Tegenwoordig kan jouw bedrijf gevonden worden middels een marketingstrategie met de afkorting SEO. Waar deze afkorting voorstaat, en hoe de methodes die hierbij aansluiten jou kunnen helpen, worden verder uitgelegd in deze blog. 

De afkorting en betekenis

S.E.O. staat voor de Engelse term Search Engine Optimization, in onze taal praten we dan over Zoekmachine Optimalisatie. Met zoekmachines wordt er gedoeld op de programma’s die wij in het dagelijks leven gebruiken wanneer wij sites, weetjes of nieuws willen vinden op het internet. De bekendste hierbij zijn Google en Bing. Wanneer iemand bijvoorbeeld een blauwe jurk in de uitverkoop wil kopen, zoekt diegene dat op bij een zoekmachine. Google haalt dan alle relevante hits op zodat jij in alle gemak kan browsen. Als jouw bedrijf hiertussen wil staan zou je jouw website en authenticiteit moeten optimaliseren zodat Google ook jouw bedrijf ziet als een relevante website. 

afkorting SEO

Van de start naar de top

Dus zelfs als jij nét start met jouw bedrijf, kan jij met behulp van zoekmachine optimalisatie snel tussen de gevestigde bedrijven te zien zijn. Hierdoor wordt het speelveld dus echt gelijk en kan iedereen genieten van een ruim aanbod. Overigens hoef jij niet zelf de campagnes op te zetten om dit gewenste resultaat te behalen, er staan namelijk experts bij diverse marketing bedrijven klaar om jou naar de top te brengen.