meditatie opleidingen

Wat meditatie opleidingen je kunnen leren over jezelf

Helaas heeft meditatie nog altijd bij sommigen een negatieve connotatie. Dat is hartstikke jammer want meditatie kan je helpen met allerlei problemen in je leven, of het nu gaat om werk of je persoonlijke leven. Meditatie opleidingen zijn dan ook erg in trek.

meditatie opleidingen

Wat is meditatie precies?

Er zijn een heleboel versies van meditatie. In de kern is het een techniek die je leert om je hoofd even helemaal leeg te maken en volledig tot rust te komen met jezelf. Dat kan zijn door ondertussen te bewegen of juist niet. Je leert je ademhaling te controleren en op die manier goed tot jezelf te komen; iets dat veel van ons echt te weinig doen in het dagelijks leven. Sterker nog: er zijn veel mensen van mening dat dit een van de redenen is dat we zoveel depressie en burn-outs hebben. We staan te weinig stil. 

Meditatie leren

Je kunt een meditatie opleiding volgen om te leren mediteren. Zo kun je de technieken zelf goed onder de knie krijgen en ondertussen ook leren hoe je dit overbrengt op anderen. Er zijn ook apps op je telefoon die je kunnen helpen al mis je dan natuurlijk wel een stukje persoonlijke begeleiding waar veel mensen behoefte aan hebben.