E-sigaret kopen: waar let je op?

Je wilt graag stoppen met roken en daarom wil je een e-sigaret kopen. Er zijn echter zoveel verschillende modellen verkrijgbaar met diverse opties, waardoor je het lastig vindt om een goede keuze te maken. In dit artikel leggen we je daarom uit waar je op moet letten.

e-sigaret kopen
  1. Pas op met import

E-sigaretten kun je ook online kopen bij fabrikanten die buiten de Europese Unie gevestigd zijn. Dit is echter niet aan te raden, omdat je niet weet of de e-sigaret wel goed is. Ze zijn niet gecontroleerd door Europese instanties en je hebt geen garanties van de fabrikant. Je kunt daarom beter een e-sigaret kopen die is is geproduceerd door een Nederlandse fabrikant.

  1. Begin met een starterset

Een starterset is perfect om mee te beginnen. Het model e-sigaret dat hierin zit heeft namelijk veel weg van een gewone sigaret. En dan hebben we het niet alleen over het uiterlijk, maar ook over de manier waarop de damp in je lichaam komt. Met een e-sigaret uit een starterset trek je de damp namelijk eerst in je mond en vervolgens pas in je longen.

e-sigaret kopen
  1. Let op de batterijduur

Bij het aanschaffen van een e-sigaret moet je ook letten op de duur van de batterij. Wil je de gehele dag door kunnen dampen zonder tussendoor te moeten opladen? Dan kun je beter kiezen voor een grotere batterij met ongeveer 1000 mAh. Het nadeel is dan wel weer dat het model ook wat groter is, maar het hangt er maar net vanaf wat jij belangrijk vindt.