Verschillende soorten fietsen

Bijna iedereen in Nederland heeft er wel één, een fiets. Het is het meest gebruikte vervoersmiddel in Nederland en je kunt er bijna overal mee komen. Of je er nou mee naar school of naar je werk gaat, of dat je een lange fietsvakantie ervan maakt. Het kan allemaal met een goede fiets. Er zijn tegenwoordig erg veel fietsen op de markt waardoor de keuze voor de perfecte fiets soms best lastig kan zijn. Daarentegen is een fiets ook nog is veel milieubewuster dan bijvoorbeeld een auto of een scooter. Voor elk doel is er weer een andere fiets de beste. Ga naar een specialist voor advies of ga zelf op onderzoek uit.

Elektrische fietsen

Een fiets die steeds bekender wordt in Nederland is de elektrische fiets. Deze fiets is zeer geschikt voor de wat ouderen onder ons. Want door gebruik te maken van een elektrische fiets is het een stuk makkelijker om langere stukken te fietsen. En ook als je conditie niet meer helemaal goed is kan een elektrische fiets heel goed helpen! Om de beste elektrische fiets te vinden moet je op een aantal dingen letten. Natuurlijk is het merk en de prijs belangrijk. Maar ook zeker de kwaliteit van de elektrische fiets. Sommige accu’s kunnen langer mee dan andere en dat bepaalt ook hoe lang jij kan fietsen achter elkaar. Ook zijn deze fietsen ideaal voor een fietsvakantie. Je kunt er gemakkelijk lange afstanden mee af leggen zonder aan het einde van de fiets tocht helemaal moe te zijn. Ook zijn de elektrische fietsen voorzien van derailleurversnellingen waardoor je altijd lekker licht kunt blijven trappen, ook al moet je die hoge berg op. Elektrische fiets voor dames kunnen ook erg modieus zijn.

Stadsfiets

Ben je een scholier of heb je misschien al een vaste baan? Dan is een stadsfiets waarschijnlijk het beste voor jou. Als je school of werk op fietsafstand is zou ik zeker aanraden om voor de fiets te gaan dan voor de auto. En zoals eerder benoemd is het veel milieubewuster en je krijgt ook je dagelijkse dosis beweging binnen. Je kunt bijvoorbeeld voor een basic stadfiets gaan waar je heel de stad onveilig mee kunt maken. Een prima keuze als je een wat langer stuk moet afleggen om op je werk en/ of school te komen. Voor de dames onder ons is een oma fiets ook een erg leuke fiets. Door zijn bijzondere model ziet de fiets er modieus en vrouwelijk uit en maak jij helemaal de blits met je nieuwe fiets.