stelling op maat

Must-haves voor een logistieke werkplek

Een palletwagen of pompwagen kan niet meer ontbreken in een moderne, grote, logistieke werkplaats. Palletwagens zijn een handige tool voor het verplaatsen van goederen. Je kan daarmee van grote hoogtes producten pakken, je kan je sneller over de werkvloer verplaatsen met de producten en het scheelt heel veel lichamelijk werk. Je hoeft niet meer zelf te sjouwen, omdat de palletwagen dat al voor je doet. Dit is goed voor de medewerkers, omdat dit hun ook til blessures en oververmoeidheid kan besparen. Zo kunnen ze langer doorwerken, zonder lichamelijke klachten en krijgen ze ook nog eens meer werk gedaan. Dat is goed voor het bedrijf en voor de werknemers.

Neem alles in één keer mee

Je kan ook vermoeidheid bij werknemers besparen door een werkbank op wielen voor hen aan te schaffen. Vooral in een grote werkplaats waar veel geklust wordt is dit handig. Je kan namelijk het werk waar je mee bezig was meenemen, als je een nieuw onderdeel, of iets dergelijks moet pakken. Je hoeft dan niet de hele tijd heen en weer te lopen. Veel werkbanken op wielen hebben ook berging, waarin je bijvoorbeeld gereedschap of losse onderdelen kan opbergen. Zo heb je niet de hele tijd je handen vol en hoeft er geen losse troep op de werkbank te liggen, wat alleen maar chaos zou veroorzaken.

Tijd is geld, dus niet te lang zoeken

Als je op een andere manier het overzicht wilt bewaren in de werkplaats kan je gebruik maken van locatielabels. Hiermee duid je per plek aan wat daar opgeslagen ligt. Dit bespaart veel zoekwerk, en dus ook tijd. En tijd is geld. Vooral als er veel stellingkasten in de werkplaats staan is dit slim. In stellingkasten kan je namelijk heel veel producten kwijt, waardoor het zo kan zijn dat je ook heel lang moet zoeken. Het gebruik maken van stellingkasten is overigens wel slim als je veel spullen op te bergen hebt, omdat deze kasten voornamelijk de hoogte in gaan. Zo bespaar je veel ruimte.