Een wokpan anti aanbak
Je hebt een hoop verschillende stijlen aan pannen, en van de stijlen pannen die erg populair aan het worden is zijn wokpannen, deze pannen komen originele uit Azië en werden dan ook voornamelijk gebruikt voor het wokken van bepaalde etenswaren, aan de hand van iets te koken in een wokpan kan namelijk gewoon makkelijk een hoop ingrediënten bij elkaar gooien en mixen. Deze stijl aan panne staat bekend om de hoge wanden waardoor je gemakkelijk grote gerechten met veel inhoud kunt koken en het niet gelijk zoals bij een koekenpan over de zijkant eraf valt. Een wokpan anti aanbak combineert het gemak van een normale wokpan met een anti aanbak laag, deze laag zorgt er dan ook voor dat het net blijft plakken of aanbakken aan de pan, dit zorgt dan ook voor minder behoefte aan olie voor in de pan.
Minder tot geen olie
Een van de voordelen die een wokpan anti aanbak biedt is dat je geen of weinig olie hoef te gebruiken, wanneer je namelijk een traditionele pan hebt moet je een hoop olie of boter gebruiken om te zorgen dat het eten niet aanbrandt in de pan, bij een anti aanbakpan is dit niet het geval. Zo bespaar je een hoop olie en ook nog eens een hoop calorieën.