Modern grafmonument van cortenstaal

Cortenstaal wordt vaak gekozen als materiaal voor een grafmonument vanwege zijn unieke eigenschappen en warme uitstraling. Dit bijzondere materiaal, ook bekend als geroest staal, biedt een levendige roestbruine kleur en geeft elk grafmonument een zeer persoonlijke sfeer en uitstraling. De tijdloze, warme en solide uitstraling, gecombineerd met de duurzaamheid en weervastheid van cortenstaal, maken het een aantrekkelijke keuze voor het creëren van een unieke en blijvende herdenkingsplek voor dierbare overledenen. De uitstraling van cortenstaal wordt vaak omschreven als stoer, natuurlijk, ruw of zelfs mannelijk, afhankelijk van het ontwerp en de toepassing van het cortenstaal.

Eigenschappen van Cortenstaal

Cortenstaal, ontwikkeld in de jaren 30 van de twintigste eeuw, heeft als unieke eigenschap dat de roestlaag het staal eronder afsluit voor lucht, waardoor verdere roestvorming wordt voorkomen. Deze metaallegering bestaat uit traditioneel ijzer, silicium, nikkel, koper, fosfor en chroom, wat resulteert in een zeer sterk en duurzaam materiaal. Ondanks de roestbruine laag is cortenstaal zeer weervast en geniet het van een lange levensduur zonder enige vorm van onderhoud.

Voordelen van een grafmonument van cortenstaal

  • Tijdloze, warme en solide uitstraling
  • 100% recyclebaar, duurzaam en licht in gewicht
  • Gaat tot 10x langer mee dan reguliere staalsoorten
  • Behoeft geen onderhoudsbehandeling
  • Sterk en goed te bewerken voor het roestproces

Ontwerp en realisatie van een cortenstalen graf

Het ontwerpen van een grafmonument van cortenstaal vergt een zorgvuldige afstemming op de wensen van de nabestaanden. Met aandacht voor het verhaal en de gevoelens van de familie, wordt gestreefd naar een uniek en persoonlijk grafmonument dat een mooie gedenkplek creëert. Verschillende moderne materialen, zoals combinaties met glas, RVS316 en steen, bieden creatieve opties voor het ontwerp van moderne en tijdloze grafstenen.

Realisatieproces en plaatsing

Het uitvoeringsproces van het grafmonument van cortenstaal verloopt stapsgewijs, waarbij de familie voortdurend betrokken wordt en op de hoogte gehouden van de voortgang. Belangrijke beslissingen, zoals de positie van grafkunstelementen, worden in samenspraak met de familie genomen.

Afstemming en afscheid

Als het grafmonument van cortenstaal bijna klaar is worden de nabestaanden uitgenodigd om het gedenkteken te komen bekijken en te beslissen of alles naar wens is. Samen wordt een afspraak gemaakt voor de plaatsing van het grafmonument. Het graveren van cortenstaal is niet aan te raden, aangezien de gravure zal wegroesten. Een alternatief is om tekst uit het cortenstaal weg te snijden, of gravures te laten maken in een RVS element dat op het cortenstaal wordt gemonteerd.