Kredietverzekering, hoe werkt het?

Een kredietverzekering aanvragen, het is altijd mogelijk. Toch weten veel mensen niet wat dit is en wat het inhoudt. Wanneer vraag je een kredietverzekering aan? En hoe werkt dat? We gaan het er vandaag eens uitgebreid over hebben!

Wat is het?

Een kredietverzekering biedt bedrijven beschermen tegen onbetaalde facturen. Het is helaas een feit dat dit nog vaak voorkomt en dit is natuurlijk niet te bedoeling. Wanneer facturen niet betaald worden kan dit veel financiële problemen met zich mee brengen. Het kan zelfs faillissement als oorzaak meebrengen en dat is natuurlijk verre van de bedoeling. Als je een kredietverzekering hebt kan je veilig ondernemen en groeien. 

Hoe werkt het?

De manier hoe een kredietverzekering werkt is vaak in de volgende volgorde: je vraagt een limiet aan, bij uitblijven wordt er een betaling incasso overgedragen en bij schade ontvang je je geld. Maar voordat je een kredietverzekering ontvangt, moet je hem natuurlijk wel aanvragen. Het is belangrijk dat je dit doet voordat je de opdracht met je klant aangaat. Als je al bezig bent met de opdracht, is het eigenlijk al te laat. 

Preventieve toets

Een belangrijk onderdeel van kredietverzekering is de preventieve toets. Dit is een toets waarin je klanten worden beoordeeld of ze kredietwaardig zijn. Zo kan je klanten kiezen die je in het algemeen goed kan vertrouwen. Je wilt uiteraard klanten hebben waar je goed zaken mee kunt doen en zo’n preventieve toets kan je hierbij helpen. Zo ga je met een veiliger gevoel een nieuwe samenwerking aan. Als de klant uiteindelijk toch niet betaald, wordt er een incassotraject gestart. Je kredietverzekering zorgt er dan voor dat je je geld toch krijgt. 

De voordelen

Er zijn een aantal ontzettend belangrijke en grote voordelen aan het hebben van een kredietverzekering. Allereerst zijn er veel minder risico’s en heb je veel meer zekerheid. Hierdoor is het ook veel leuker om samen met een klant een opdracht aan te gaan omdat je met een stuk minder stress zit. Je bent gedekt tegen wanbetaling en wanneer het echt gebeurt dat er niet betaald wordt kan je een schadeclaim indienen. Deze claim wordt altijd serieus genomen. Kortom: je bent een stuk veiliger aan het ondernemen en je kan hierdoor er ook veel meer plezier uithalen.

Het is dan nu ook wel duidelijk dat een kredietverzekering er voor kan zorgen dat zelf ondernemen een stuk leuker, veiliger en aantrekkelijker is!