mooie-snowboard

Ben jij bekend met deze wedstrijden voor snowboarden?

Je gaat een snowboard kopen! Nu hoop je natuurlijk wel dat je de allerbeste wordt, want dat is natuurlijk het leukste. Wanneer je echt goed bent in het berijden van een snowboard, kun je mee gaan doen aan verschillende soorten wedstrijden. Wanneer je hier geïnteresseerd in bent, is het dus ook handig om van te voren uit te zoeken wat er allemaal beschikbaar is. Hieronder vind je een paar voorbeelden van wedstrijden bij het snowboarden.

Het meedoen aan een slalom wedstrijdje

Ga je gewoon alpineboarden? Zorg dan dat je snowboard schoenen kopen, want er zijn verschillende wedstrijden beschikbaar. Zo kun je meedoen aan de (kleine) slalom. Dit is de standaard slalom, alleen is het verschil dat de gates verder uit elkaar staan horizontaal gezien. Aan de binnenkant staat een klein paaltje, ook wel een stubbie genoemd, en aan de buitenkant vind je een lange paal. Je hebt ook een reuzenslalom, welke bochten heeft die een flink stuk groter zijn dan bij de standaard versie. Hier heb je dan ook andere boards voor nodig, namelijk boards die getailleerder zijn en ook langer.

De parallelle slalom voor directe combinatie

Het goed bevestigen van je snowboard bril is belangrijk wanneer je meedoet aan de parallelle slalom. Hierbij worden twee slaloms parallel tegenover elkaar gezet, en hierbij racen twee snowboarders direct tegen elkaar, in plaats van omstebeurd. Dit maakt het dus een stuk spannender. Ook hier is een reuze versie van, namelijk de parallelle reuzenslalom. Hierbij zijn de lussen waar de snowboarders over boarden een stuk groter dan bij de normale. Voor de rest werkt het hetzelfde als de normale parallelle slalom.  Ook hiervoor dien je een ander board te hebben, zodat het wel veilig blijft. Besluit je dit soort wedstrijden te doen? Zoek dan van te voren goed uit wat je allemaal nodig hebt, zodat je niet voor verrassingen komt te staan of spontaan iets vergeet. Dat zou erg vervelend zijn!