Sardinië

Ragfijne natuurgebieden en sublieme plaatsjes: je vindt het allemaal op Sardinië

Mensen die op vakantie zichzelf graag verwennen met het allerbeste, zowel op natuurlijk als cultureel gebied, zouden zeker eens een weekje (of langer) vakantie moeten vieren op het Italiaanse eiland Sardinië. Als we het hebben over natuur, dan kan de bijna tweeduizend kilometer lange kustlijn van dit eiland echt niet onbenoemd blijven. Prachtige rotspartijen wisselen zich daar af met ongerepte zandstranden en fascinerende grottenstelsels. Verder zijn onder meer het luxe Costa Smeralda, het middeleeuwse Castelsardo, het op een bergtop gelegen Orgosolo en de grote, oude stad Alghero echte trekpleisters.

Sardinië

Op deze manieren kun je naar Sardinië reizen

Aangezien Sardinië een eiland is dat vrij ver van het vaste land van Italië ligt, is het helaas niet te doen om hier (alleen) per trein te komen. Veel mensen kiezen ervoor het vliegtuig te pakken. Dit is zeker de snelste manier om Sardinië te bereiken. Je kunt dan vliegen op de plaatsen Olbia, Cagliari of het al eerder genoemde Alghero. Als je liever met de auto of camper gaat, bijvoorbeeld omdat je graag kampeert of omdat je ter plaatse het liefst je eigen auto ter beschikking hebt, rijd dan naar de Italiaanse kustplaats Livorno om van daaruit de veerboot naar Sardinië te nemen.

Wat is het ideale seizoen?

Als we naar het klimaat kijken dat op Sardinië heerst, dan kun je eigenlijk wel stellen dat dit het hele jaar door een ideale vakantiebestemming is. Ja, ook in de winter geniet men daar van vrij zachte temperaturen. Evenwel zijn het voorjaar en het najaar volgens veel mensen het meest geschikt. Dat is nog niet eens zo omdat het ’s zomers te heet is, want dat is dankzij het voortdurende zeebriesje niet zo. Voordelig aan de maanden april, mei en september is vooral dat er dan niet te veel andere toeristen zijn.