Dakkoepel

Denk aan het daglicht bij een verbouwing

Ga je de woonkamer verbouwen en wil je meer ruimte, dan is het bouwen van een uitbouw een goede manier om dit te verwezenlijken. Maak de kamer echter langer, houdt er dan rekening mee dat er ook minder daglicht de kamer in komt, ramen zijn berekend op een bepaalde lengte van muren. Maak je de muren langer, dan kom je in principe daglicht te kort, door het plaatsen van een dakkoepel kun je dit tekort opheffen. 

Dakkoepel

Je bent niet gebonden aan een model

Met de keuze maken van een dakkoepel ben je niet gebonden aan een soort materiaal of model voor je uitbouw. In principe zijn er meer dan voldoende mogelijkheden bij bouw-handel.nl, ook het gewenste formaat kun je kiezen in de webshop. Ga je voor de moderne koepel die vlak is, of maak je gebruik van de traditionele koepel voor op je uitbouw. Wil je echt veel lichtinbreng hebben, dan is er ook de mogelijkheid om een lichtstraat te plaatsen. Hiermee haal je relatief veel meer daglicht binnen dan met een koepel.

Welk materiaal moet je kiezen?

Je kunt bij de aankoop van een dakkoepel kiezen uit verschillende materialen, glas of kunststof zijn twee soorten materialen. Kies je voor glas, heb je naast de duurste keuze ook tevens de minst sterke van alle materialen. Een koepel van plexiglas is veel sterker, en in de meeste gevallen ook nog voordeliger. Voor een goede isolatie zijn meerdere soorten geschikt, alleen een enkelwandig model is niet aan te raden. Hierdoor gaat er in de winter veel warmte verloren door de koepel, in de zomer komt er juist erg veel warme binnen.