Een van de beste ondergronden voor in de garage

Vloeren zijn er in allerlei kleuren en maten. De keuze van de juiste vloer is best een belangrijke beslissing. Een vloer ligt er normaal gesproken jaren. Bij de keuze van een vloer is het naast het design ook belangrijk hoe intensief de vloer gebruikt gaat worden. Bij het kiezen van een nieuwe vloer is het goed jezelf eerst af te vragen, wat is op dit moment praktisch en haalbaar? Heb je jonge kinderen of huisdieren dan is een snel te reinigen vloer een must en vloerbedekking dus meteen uitgesloten. Heb je een grote ruimte te vullen met een beperkt budget, dan is een houten vloer wellicht wat aan de dure kant en is het een slimmere keuze om voor laminaat te gaan. Als je over een garage beschikt dan zijn underlayment platen een prima en stevig alternatief voor de vloer in plaats van de standaard opties. Underlayment is houten plaatmateriaal dat wordt toegepast als constructieplaat, het is daardoor voor diverse doeleinden te gebruiken.

Vloerentrends

Op het gebied van vloeren gaan de ontwikkelingen snel. Een veel geziene trend op dit moment zijn industriële vloeren. Industriële vloeren zijn vloeren die aanvankelijk alleen in industriële gebouwen werden toegepast maar door moderne ontwikkelingen een luxe uitstraling hebben verkregen. Door die uitstraling komen ze steeds meer voor in strakke architecturen of geven woningbezitters er de voorkeur aan als ze aan een nieuwe vloer toe zijn. Een industriële vloer wordt door velen als fraai ogend beschouwd maar heeft zeker ook belangrijke praktische kanten. Een groot  voordeel van industriële vloeren is dat ze geen storende naden vertonen. Door de naadloze structuur kan zich geen vuil ophopen met als groot voordeel de onderhoudsvriendelijkheid. Verder is een industriële vloer onverslijtbaar, onbrandbaar en zeer duurzaam. Het is een duurdere optie dan een standaard vloer maar het is in opkomst.

Wat gaan we de komende jaren op de vloer zien?

Er zijn vloeren die we al jaren kennen en die ook nog jaren gebruikt zullen gaan worden. Het aloude tapijt zal niet snel uit de huiskamers gaan verdwijnen. Maar daarnaast zullen er nieuwe trends blijven verschijnen. De nadruk zal ook hier steeds meer op duurzaam komen te liggen. Vloeren van gerecycled materiaal zullen steeds meer op de markt worden gebracht. Verder worden er steeds meer maatwerk vloeren ontwikkeld zodat de consument de vloer precies op zijn interieur af kan stemmen. De komende jaren zullen we dus weer regelmatig worden verrast met nieuwe vloerentrends.