krachtig persoonlijk leiderschap

Leidinggevende worden? Besteed eerst aandacht aan je zelfbewustzijn

In bijna alle zakelijke sectoren vind je ze in meer of mindere mate terug: managers, leidinggevenden en teamleiders. De eerlijkheid gebied nochtans te zeggen dat veel van deze leidinggevenden eigenlijk niet (volledig) geschikt zijn voor hun functie. Let op, dat wil niet zeggen dat zij niet geschikt kúnnen zijn. Waar we hierbij naartoe willen is de conclusie dat leidinggevende zijn een heel moeilijke taak is en dat het volgen van cursussen hiervoor voor bijna alle aspirant-teamleiders noodzakelijk is. Een krachtig persoonlijk leiderschap is daarbij een van de nodige stappen. Deze stap moet ertoe leiden dat je je volledig bewust bent van hoe je zelf bent als persoon en als professional. Dit sterke zelfbewustzijn helpt je aanzienlijk om straks een betere leidinggevende te zijn.

krachtig persoonlijk leiderschap

Sterk persoonlijk leiderschap geeft je deze handvaten

Mocht je al dan niet via een cursus je persoonlijk leiderschap naar een soort maximaal niveau hebt kunnen tillen, dan ga je al snel van de volgende voordelen profiteren:

• Je straalt kracht en zelfvertrouwen uit. Niets hieraan is ‘gespeeld’.

• Mocht je te maken krijgen met spanning, dan ga je hier zelfbewust en rationeel mee om.

• Je hebt de tools om mensen te overtuigen van je ideeën en gedachten.

• Tegelijkertijd sta je altijd open voor meningen van anderen. Je deinst er niet voor terug om op bepaalde momenten je eigen ongelijk in te zien.

• Iedereen heeft weleens twijfels, zelfs sterke leiders. Met een sterk ontwikkeld persoonlijk leiderschap herken je die echter snel en weet je de twijfels ook vlug een plekje te geven.