internationaal pakket versturen

Pakket versturen naar het buitenland

Je kunt een pakket met verschillende vervoerders naar het buitenland verzenden. Daarom is het handig om de verschillende vervoersbedrijven te vergelijken om zo het beste een internationaal pakket versturen.

Wat is het verschil?

 Waarom ben je soms beter met DHL en andere keer met UPS? Is het alleen gerelateerd aan de vrachttarieven van de vervoerders en dus aan de verzendkosten van het pakket? Bij het verzenden van een pakket naar het buitenland moet je eerst de vraag beantwoorden; Wanneer moet het bij de ontvanger zijn? Hoelang het duurt voordat het pakket bij de ontvanger is, is namelijk afhankelijk van het land waar de ontvanger woont. Mensen gaan er namelijk alsnog vaak vanuit dat het pakket er binnen 1 of 2 werkdagen is, maar als de ontvanger buiten de Benelux woont zal dit zeker niet het geval zijn. Dit is al helemaal niet het geval als je het pakket zo goedkoop mogelijk wilt versturen.

internationaal pakket versturen

Hoe werkt versturen naar het buitenland?

Als je een pakket wilt versturen naar het buitenland, dan dien je dit zelf af te geven op een postkantoor. Vervolgens komt het pakket terecht in een sorteercentrum en komt het bij alle andere pakketten die naar hetzelfde land moeten. Vervolgens levert de lokale post je pakketje af bij de ontvanger.