Werken op hoogte? Gebruik een veiligheidsharnas

Wanneer je op hoogte werkt wil je natuurlijk de best mogelijke bescherming. Een veiligheidsharnas is dan van groot belang. Hiermee kun je niet alleen veilig werken, maar ben je ook goed beschermd tegen ongevallen. Waarom is een veiligheidsharnas zo belangrijk? Dit harnas vormt een fundamenteel onderdeel van een valbeschermings- of reddingssysteem wanneer je op hoogte werkt. Je kunt bij G4S Safety solutions kiezen uit tal van harnassen in verschillende soorten, maten en materialen. Het is aan jou om te bepalen wat je prettig vindt. 

Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor het basisharnas dat aan alle veiligheidsvoorwaarden voldoet. Het harnas heeft riemen die naar diverse lichaamstypes kunnen worden aangepast. Een basisharnas is een licht ontwerp die je eenvoudig kunt verstellen. Daarnaast beschikt dit harnas over een centrale ring voor beveiliging en reddingsoperaties. Een basisharnas is geschikt voor dakwerken, mobiele werkplaatsen en constructie. 

Kies voor een geavanceerd veiligheidsharnas

Je kunt ook kiezen voor een veiligheidsharnas met extra beveiliging. Er zijn harnassen met bevestigingspunten op voor- en achterzijde en een comfortabele gordel met vullingen. Hiermee heb je als drager veel bewegingsvrijheid en ondervind je geen hinder van het harnas. Een harnas moet niet alleen veiligheid bieden, maar ook comfortabel zitten wanneer je het draagt. Bij G4S Safety solutions kun je terecht voor tal van harnassen van diverse merken. Je kunt goed zien welke specificaties ieder harnas heeft, zodat je gemakkelijk een keuze kunt maken. Veiligheid en comfort gaan boven alles en daarom is het aanschaffen van een veiligheidsharnas van groot belang.