Als je dit tijdens je ochtendritueel gebruikt dan zorg je ervoor dat je de gehele dag er schitterend uit ziet

Iedereen heeft een eigen ritueeltje in de ochtend wanneer het aankomt op het gebruik van cremes, olien en haarproducten. Maar zijn dit ook wel natuurlijke producten? In de producten die je gebruikt zitten namelijk vaak chemische bestandsdelen die niet altijd perse goed voor je zijn. Daarom is het aan te raden om eens te kijken naar mogelijkheden voor het gebruik van 100% natuurlijke verzorgingsproducten. Een heel bekende in deze categorie is namelijk arganolie. Wellicht ken je het al of is het volledig nieuw voor jou. In dit artikeltje word je meegenomen in wat arganolie precies is en of het wat voor jouw huid of haar kan betekenen.

Wat is precies arganolie en hoe moet je het gebruiken

Arganolie is een unieke olie die wordt geproduceerd door de argannoot te persen. Deze noten groeien aan bomen die enkel in de regio Agadir in Marokko groeien. Hierdoor wordt de olie extra exclusief. Maar er zit nog een hele historie en verhaal achter de olie. Het wordt namelijk al honderden jaren door de berbervrouwen in het Atlasgebergte gemaakt. Met de hand rapen zijn de vruchten van de grond en ontvellen deze. Hierna wordt de olie uit de noot geperst met de handgemaakte stenen mangel. Dit is een intensief maar authentiek proces.

Waar is het precies goed voor?

Arganolie voor je handen, voor je haar of voor je gezicht; het is een veelzijdige olie met vele toepassingen en misschien nog wel belangrijker: met vele voordelen. Zo voedt het namelijk je huid omdat er in arganolie een relatief grote hoeveelheid vitamine e in zit. Daarnaast zorgt het ervoor dat je huid minder snel uitdroogt. Dit komt omdat de olie huid in trekt waardoor deze beter vocht vasthoudt.