Leuk én goedkoop je huis inrichten.

Als je van plan bent om te verhuizen of te renoveren, dan wil je dat natuurlijk zo leuk en goedkoop mogelijk doen. Hoogstwaarschijnlijk ben je al rond aan het kijken naar allerlei meubels en verschillende kleuren beton cire en metal stuc. Deze zijn overal verkrijgbaar: in woonwinkels, maar ook online. Super tof, zo’n groot assortiment. Toch is er een nadeel: je portemonnee wordt er een stuk minder blij van. Van een paar duizend euro kun je niet opkijken. Eh, kan het niet wat goedkoper? Ja, dat kan dus wel. En dit artikel helpt je hier precies bij. Hoe je niet alleen goedkoop, maar ook leuk je huis kunt inrichten lees je in dit artikel.

Zelf meubels maken

Als je over een beetje handigheid beschikt, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om je eigen meubels te maken. Super leuk, want dat is het met de eigen hand gemaakt, heb je nog iets te doen én strijk jij met de eer. Je kunt ook verschillende kleuren beton cire en metal stuc gebruiken om de meubels te verven. Steek eens je handen uit de mouwen en ga op zoek naar een paar bouwtekeningen die jou aanspreken. Het beginnen is het lastigst, maar als je er eenmaal aan begint gaat het bijna vanzelf. Vaak heb je nog wel geschikt gereedschap ergens verlaten in het huis liggen. Dan hoef je alleen maar op zoek te gaan naar de juiste materialen. Je hoeft daarnaast helemaal geen gloednieuwe bouwmaterialen te kopen, maar vaak zijn er ook goedkopere varianten zoals gebruikte bouwmaterialen waarvan de staat nog goed is. Plus, het milieu is daar ook nog eens blij mee.

Toch kan het op korte termijn ietwat duur zijn als je nog geschikt gereedschap moet kopen, maar op lange termijn heb je dit bedrag waarschijnlijk weer terugverdiend. Als je eenmalig wat gereedschap nodig hebt, kun je natuurlijk ook aan je buurman/buurvrouw of familie vragen of je iets zou kunnen lenen.

Kleuren combineren

Wat verf betreft is het verstandig om aanbiedingen in de gaten te houden. Er zijn namelijk allerlei verschillende kleuren beton cire, dus de keuze is reuze. Als je ergens goedkoop verf kunt inslaan, zijn dat natuurlijk bonuspunten. Kies een dominante-, primaire- en secundaire kleur en dan kun je zo aan de slag gaan.