pizza oven houtgestookt buiten kopen

Een pizza oven die houtgestookt is voor buiten kopen? Deze opties heb je

Een houtgestookte oven in de tuin betekent altijd je eigen heerlijke pizza maken. Ook andere gerechten smaken extra goed uit zo’n speciale oven. De pizza oven die houtgestookt is voor buiten kopen? Dat kan, maar je moet wel weten dat er een aantal keuzes zijn.

Dezelfde kamer

Een oven bestaat uit een of meerdere kamers. Dat is de plek waar het eten verwarmd wordt of juist waar de warmte vandaan komt. Althans, tenzij het om een black oven gaat. Een black oven heeft maar een kamer en daarin wordt zowel het hout gestookt als het eten bereidt. Je maakt het eten dus direct op het vuur zowat en dat zorgt voor een heel unieke smaak. Nadeel daarvan is wel dat het iets lastiger is om je eten niet aan te branden. Je zal extra goed moeten gaan oefenen. Het resultaat is dan echter wel fantastisch. 

pizza oven houtgestookt buiten kopen

Een tweede kamer

De white oven is de andere optie. Deze dankt zijn naam aan dat een deel van de oven niet zwart wordt van de houtresten en het vuur. Het is namelijk een oven die bestaat uit twee kamers. Deze twee kamers hebben beide een functie: de ene is om het hout in te verwarmen en de andere is bedoeld om het eten in klaar te maken. De kamer eronder verwarmt dan de kamer erboven. Zo maak je het eten iets veiliger voor verbranding ook dus voor een beginner kan dit best prettig zijn.