Macadamianoten kopen

Voedingswaarden verschillen per soort noot, heel veel van elkaar. Zo bevatten de macademianoten de meeste vetten. Dit zijn wel de goede vetten! Een heerlijke, grote, lichtgekleurde noot waar je blij van wordt wanneer je deze eet. Je moet er echter niet al te veel van eten, niet meer dan een handje per dag, deze noten zijn niet echt goed voor de lijn. Ben je op dieet dan is de keus voor een andere, minder vetrijke nootsoort verstandiger. Noten bevatten allemaal veel eiwitten en antioxidanten. De macadamianoot is van oorsprong een Australische noot. De schil is zeer hard en moet met bepaalde apparatuur gekraakt worden. Daarom is de macadamianoten kopen vaak wat duurder dan de andere noten.

Macadamianoten en chocolade

Deze noten zijn in combinatie met chocolade een aangename verassing. Kleine stukjes ongezouten noten door een beslag van koekjes met witte of melkchocolade geeft een heerlijke versnapering. Combineer dit koekje ook maar eens met vanille ijs en je hebt een bijzonder dessert.

Een roerbakgerecht wat bestaat 1 ui gesnipperd, 2 el verse gember, geraspt, 4 kipfilets, 1 peer in stukjes, 50 gram gehakte macadamianoten en koriander is een echt Thais gerecht. De saus bestaat uit kippenbouillon, limoensap- en rasp en gember. Voor dit heerlijke hoofdgerecht moet je ongezouten macademianoten kopen.