piano leren

Waarom piano leren ook leuk kan zijn

De piano leren kan ook op een leuke manier. Misschien heb je het wel geprobeerd om te leren via youtube, hier kun je veel nieuwe dingen leren. Een groot nadeel hiervan is wel dat er geen structuur aan zit. Je kijkt vaak losse video’s en leert een beetje van dit en van dat. Door een echte online cursus te volgen zul je zien dat je een stuk sneller vooruit gaat, doordat er een goede structuur zit in de lessen. Als je ziet dat je vooruit gaat dan worden de lessen ook steeds een stuk leuker.

piano leren

Even snel een pianoles volgen

Met online lessen kun je op ieder moment van de dag aan de slag gaan. Heb je dus even een halfuurtje over dan kun je zo een les aanzetten en weer wat nieuws leren. Dit is een stuk effectiever dan vastzitten aan een bepaalde dag en tijdstip bij een muziekschool waarin je maar een half uurtje les krijgt. Je zult zien dat door de tijd op te vullen met pianolessen je heel snel vooruit zal gaan. Daarnaast is het ook gewoon een leuke bezigheid om te doen.

Hoe ik snel de piano heb geleerd

Het was altijd mijn droom om de piano te leren, en heb dat door online lessen te volgen waargemaakt. De structuur van de lessen vond ik heel erg fijn, want ik had geen idee waar ik moest beginnen. Doordat er ook de mogelijkheid is om vragen te stellen ben ik over veel obstakels gekomen. Ik raad het zeker aan iedereen met een passie voor muziek aan om eens te bekijken.