Een rollator laat je weer lekker wandelen

Een rollator is een praktisch hulpmiddel voor tijdens het lopen. Ben je op zoek hiernaar voor jezelf of voor een dierbare, dan ben je bij Podobrace aan het goede adres voor kwalitatieve rollators. Een rollator is het middel bij uitstek om je zelfstandig de deur uit te laten gaan zonder het risico dat je valt. Je krijgt de hulpmiddelen in verscheidene uitvoeringen, waarin bijvoorbeeld het aantal wielen of de mogelijkheid tot opvouwen of de gewichtsklasse kunnen verschillen.

De rollator die bij jou past

Er zijn meerdere types rollators verkrijgbaar: de standaard uitvoering, de lichtgewicht variant, de binnen uitvoering en het driewieler model. De standaard en lichtgewicht rollators zijn geschikt voor binnen- en buitengebruik. Bij de laatste twee soorten wordt gebruik buitenshuis absoluut afgeraden. 

Voordelig en biedt steun

Het standaard model is voordelig in prijs en biedt de ondersteuning die je lichaam nodig heeft. De standaard rollator is zwaarder dan de lichtgewicht, maar is eveneens voor binnen- en buitengebruik. Wanneer je vaker wandelt over ongelijk terrein of door de natuur, dan kun je bij dit type extra grote en zachte wielen aanschaffen.

Alleen om te lopen

Wanneer je grote stukken met de auto of bus gaat en je rollator is alleen gebruikt om te lopen, dan is de lichtgewicht uitvoering perfect voor jou. Deze zijn meestal inklapbaar en kun je daarom gemakkelijk meenemen. Ook kun je ze gemakkelijker zo optillen, als je bijvoorbeeld de bus in stapt. Ook de lichtgewicht variant is voor buiten- en binnengebruik. 

Ondersteuning in huis

De naam doet het al vermoeden, maar de binnenrollator is bedoeld als extra ondersteuning in huis. Het is een lichte en kleine uitvoering, waardoor je er gemakkelijk mee door het huis kunt bewegen. Er zit tevens minder rolweerstand op het hulpmiddel dankzij de dunnere wielen. Deze rollator moet ook alleen binnenshuis gebruikt worden, want buiten gebruik is onveilig. 

Soepelheid geheid geboden

Bij de driewielers krijg je geheid een soepel hulpmiddel tot je beschikking. Hij is licht en handig te gebruiken in de smallere ruimtes in huis, zoals badkamers en toiletten. Ook deze rollators mogen alleen in huis gebruikt worden. Buiten gebruik is als onveilig bestempeld en wordt afgeraden.

De juiste keuze voor jou

Tegenwoordig kun je online een test doen welke type rollator je het beste kunt aanschaffen. Natuurlijk kun je ook informatie inwinnen bij je huisarts. Zo vind je direct een uitvoering die bij jouw levensstijl aansluit. Let hierbij op het CE-keurmerk. Dragen de rollators dit CE-certificaat, dan weet je dat aan alle Europese eisen op het gebied van gezondheid, veiligheid, milieu en consumentenbescherming voldaan is. Met een CE-certificaat kun je gegarandeerd veilig op pad.

Kopen en huren van rollators

Wanneer je slechts tijdelijk een hulpmiddel nodig hebt voor een revalidatieproces en dergelijken of je vindt het kopen van een rollator te duur, dan is het huren van rollators ook een mogelijkheid. Veel organisaties bieden de mogelijkheid tot huren aan. Je kunt meerdere typen rollators huren en betaalt slechts een bepaalde dagelijkse huurprijs voor het praktisch hulpmiddel. Bij sommige verhuurders betaal je daarnaast ook een borg. 

Voor meer ondersteuning kan je ook steunkousen kopen