De invloed van linkbuilding op je SEO

Op het internet zijn vele miljoenen sites te vinden en het is dan ook niet vanzelfsprekend dat wanneer je een site hebt, deze ook goed bezocht wordt. Je moet daarom zorgen dat je site gevonden kan worden door de bezoekers. Dit kan aan de hand van een SEO campagne gedaan worden. Een SEO campagne bestaat uit meerdere onderdelen en één daarvan is linkbuilding. 

Wat kan Doublesmart voor je betekenen? 

Een SEO campagne opzetten kan een tijdrovende klus zijn. Je moet namelijk weten welke zoektermen je moet gebruiken en vervolgens moet je de campagne opzetten, onderhouden en voortdurend bijstellen. Je kunt dit zelf doen, maar dit vereist veel kennis en vooral heel veel tijd. Wil je het effectief doen, dan kun je beter met de specialisten van Doublesmart gaan samenwerken. Deze mensen hebben veel ervaring en weten precies hoe zij optimaal rendement moeten halen. Je zult zien dat wanneer Doublesmart je SEO campagne verzorgt, je je site meteen zult zien klimmen in de zoekresultaten van Google. 

Wat is de kracht van linkbuilding? 

Zoals de naam al aangeeft zorg je aan de hand van deze techniek dat je site relevante links krijgt. Dit doe je aan de hand van keywords. Verkoop je bijvoorbeeld tweedehands auto’s in Nijmegen dan kun je backlinks maken met deze keywords. Deze artikelen worden vervolgens op externe sites geplaatst, maar worden gekoppeld aan de site van de autoverkoper. Deze zogenaamde backlinks zorgen ervoor dat je site hoger in Google zal eindigen wanneer iemand op ‘tweedhands auto’s in Nijmegen’ zal googelen. De invloed van linkbuilding op je SEO is dan ook groot omdat het zorgt dat je website veel sneller gevonden wordt in Google. 

Kun je je publiek ook op andere manieren bereiken? 

Een goede SEO campagne bestaat uit meer dan alleen linkbuilding. Je kunt ook op andere manieren zorgen dat meer mensen je site zullen vinden. Sterker nog, het is heel belangrijk dat je op meerdere manieren zorgt dat mensen je site kunnen vinden. Een veelgebruikte optie is social media marketing. Waar je bij zoekmachine marketing de klant helpt om jou te vinden, zorg je er bij social media marketing voor dat de klant weet dat je bestaat. Met foto’s, filmpjes en alles wat maar nodig kan zijn, laat je op Facebook en Instagram zien aan potentiële klanten wat jij in huis hebt. Ook deze campagne kan heel gericht toegepast worden. Zo weet je zeker dat je de juiste doelgroep bereikt, maar ook dat de kosten niet uit de hand zullen lopen. Ook voor deze campagne kun je goed bij Doublesmart terecht. Zij leggen je graag uit wat de mogelijkheden zijn en zij zorgen er graag voor dat je voor een goede prijs een veel groter bereik zult krijgen met je site.