Ben je een beginnende klusser?


Als beginnende klusser kunnen er veel vragen op je af komen. Misschien heb je nog geen gereedschap in huis en wil je weten wat je minimaal in huis moet hebben al basisgereedschap. In de bouwmarkt is zoveel te krijgen, dat je daar wellicht door de bomen het bos niet meer ziet en je verdwaalt tussen de spijkers, de hamers en de boren.

Gereedschapskoffer of -tas


Je kunt jezelf ook afvragen welke gereedschapskoffer je nodig hebt en hoe vaak je hem denkt te gaan gebruiken. Er zijn kisten waar al gereedschap in zit, maar er zijn ook lege kisten. Beide hebben zo hun voordelen. Een kist met gereedschap is zeker het overwegen waard, omdat je dan een basisset hebt. Naast de kisten zijn er ook trolley’s, die je makkelijk kunt verrijden, en gereedschapstassen of rugtassen.


Hoeveel budget heb je?

Het is verstandig eerst een budgetplanning te maken, zodat je weet hoeveel je ongeveer uit kunt geven aan het gereedschap. Aan de hand daarvan kun je bepalen wat je maximaal wilt uitgeven aan het gereedschap. Koop niet direct het duurste gereedschap. Het is zonde als daarna blijkt, dat je het bijna niet gebruikt. Goedkoper gereedschap kan ook van prima kwaliteit zijn.

Afvalcontainer huren

Als je van plan bent je huis te verbouwen of een andere grote klus gaat uitvoeren, heb je veel gereedschap nodig, maar ook een afvalcontainer of puincontainer. Je moet het puin immers wel ergens laten. Deze puincontainers hoef je gelukkig niet zelf aan te schaffen. Je mag ze wel zelf huren. Laat deze op een plaats zetten, waar je er makkelijk bij kunt en hij niet teveel in de weg staat als je bezig bent. Er zijn verschillende maten containers, dus bedenk van tevoren hoe groot de puincontainer moet zijn voor je deze huurt, zodat je de juiste maat hebt. Er zijn open en gesloten afvalcontainers te huur. Gesloten containers hebben het voordeel dat er niet snel afval uitwaait. Let erop dat de container voor het juiste afval is. Vergelijk ook de huurprijzen van de verschillende afvalcontainer verhuurbedrijven. Dat kan veel geld besparen.