douchegoot

Waar moet je allemaal aan denken bij een nieuwe badkamer?

Bij een verbouwing van een badkamer komt erg veel kijken. Zo is het belangrijk dat je het eventuele sloopwerk zorgvuldig uitvoert, dat de nieuwe badkamer goed is afgemeten en zijn er nog vele andere dingen waar je goed op zou moeten letten. Zo blijft het bij de aanschaf van een nieuwe badkamer niet alleen bij het aanschaffen van badkamermeubels, maar zijn er ook vele praktische aspecten waar je rekening mee moet houden. In dit blog vertellen we je waar je allemaal op moet letten bij de verbouwing van een badkamer!

Het verleggen van eventuele leidingen

Tijdens de aanschaf van een nieuwe badkamer, is het belangrijk om alvast een aantal praktische zaken op te schrijven. Zo is het verstandig om te weten wat de afstand is van de wateraanvoer, wat de afmetingen van de badkamer zijn en wat de afmetingen zijn voor het inbouwreservoir van het toilet. Wanneer je deze zaken hebt opgeschreven, kun je op zoek naar een badkamermeubel wat voldoet aan deze eisen. Hierdoor voorkom je dat je eventuele leidingen dient te verleggen, wat je enorm veel tijd zal schelen.

Kies voor het juiste voegmiddel en verf

Wanneer je over een nieuwe badkamer beschikt, zou je deze graag mooi en schoon willen houden. Zo zal je in eerste instantie snel de neiging hebben om te gaan poetsen, om vervolgens alles schoon te houden. Iets wat de badkamer ook schoon houdt en weg houdt van schimmels, is muurverf die geschikt is voor in de badkamer.

De een vindt dat muurverf slechts muurverf is, de ander ziet de verschillen hierin daadwerkelijk. Voor de badkamer is het van belang dat je muurverf gebruikt, die geschikt is voor vochtige ruimtes. Veelal zul je hier uitkomen bij een waterafstotende muurverf, die optimaal geschikt is voor de badkamer!

Zorg voor een juiste afvoer!

Wanneer je alle praktische zaken hebt opgelost, is het verstandig om nog eens te kijken naar de afvoer van al het water. Waar bevindt de afvoer zich nu, en waar zou je de afvoer nu willen plaatsen? Wanneer de afvoer zich op de juiste plek bevindt, hij eenmaal verlegd is of uitgebreid is, kun je kiezen wat voor een afvoer je wilt plaatsen in de douche. Zo kun je kiezen voor een douchegoot die perfect past bij jouw douchecabine en badkamer. Bij de douchegoot zit een complete set, die je bevestigd op de afvoerleiding van het water.

Nu kan de verbouwing echt beginnen. Houdt goed rekening met de plaatsen van de leidingen en de ruimte die je tot je beschikking hebt. Daarna kun je aan de slag met het eventuele verleggen van de leidingen, om vervolgens de badkamer in te richten. Succes!