Wat is een VvE beheer en wat is het belang van een VvE?

Hoor jij voor het eerst van een VvE beheer en ben je benieuwd wat dit precies is? In deze blog ga ik dieper op het onderwerp in. Ik zal ook het belang van een VvE beheer toelichten en laten zien wat een VvE beheerder voor jou kan beteken. Lees daarom verder! 

Wat is een VvE beheer? 

VvE staat voor vereniging van eigenaren. Deze vereniging zorgt gezamenlijk voor de verzekeringen en het onderhoud van een gebouw. Alle eigenaren van appartementen in het gebouw zijn lid. Ook heeft de vereniging van eigenaren een bestuur. Dit bestuur komt een keer in de zoveel tijd samen om te bespreken wat er de komende tijd gaat gebeuren, hoe de financiën geregeld worden etc. Een VvE kan besluiten om een andere partij in te huren die deze zaken in het vervolg zal regelen. Dit wordt dan een VvE beheerder genoemd. De VvE kan zelf bepalen in hoeverre de beheerder taken zal gaan overnemen. Deze taken staan niet vastgelegd in de zogenoemde splitsingsakte. Dat komt omdat een VvE beheerder geen officieel orgaan is van de vereniging. Taken die je bijvoorbeeld uit kunt besteden aan een VvE beheerder zijn: verzekeringen regelen, financiën, incasso servicekosten en het regelen van onderhoud. Je vind veel verschillende bedrijven die deze dienst aanbieden in grote steden. Kijk bijvoorbeeld eens bij VvE beheer Amsterdam

Het belang van een VvE? 

Een vereniging van eigenaren is van groot belang wanneer je met meerdere huishoudens samenwoont in een gebouw. Gezamenlijk betaal je de opstalverzekering, maar zorg je ook dat het gebouw goed onderhouden wordt. Want thuiskomen in een smerig gebouw is niet prettig. Denk ook aan reparaties die geregeld worden via een vereniging van eigenaren zoals bijvoorbeeld de lift of elektronische deuren. Als er bij jou in het gebouw geen vereniging van eigenaren actief is neem dan zelf het initiatief! Wanneer je niet zeker weet of er een vereniging actief is vraag het dan aan je buren. Steeds vaker zie je slapende VvE verenigingen. Dit is super zonde want goed onderhoud is van groot belang! 


Heb jij voor jezelf het excuus dat je geen tijd hebt om deze zaken te regelen? Daar is een perfecte oplossing voor. Je kunt namelijk alle taken die komen kijken bij een vereniging van eigenaren uitbesteden aan een beheerder. Ben je opzoek naar een VvE beheerder Amsterdam? Kijk dan eens bij Parel beheer. Zij zijn een betrouwbare en flexibele partner voor alle zaken van jouw medebewoners en die van jou.