palletranden

Kwetsbaar materiaal vervoeren of opslaan? Gebruik palletranden!

Ik ben keramist en studeerde aan de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk. Hoewel ik werk met verschillende materialen houd ik het meest van werken met klei. Klei is een oermateriaal, mensen gebruiken al vele eeuwen klei om gebruiksvoorwerpen en kunst te maken. Naast mijn atelier heb ik een keramieklokaal waar ik cursussen geef. Startende keramisten maken aan de hand van opdrachten kennis met diverse technieken en mogelijkheden. Gevorderde studenten gaan verder op de ingeslagen weg en onderzoeken hun eigen mogelijkheden. Hierbij draag ik zorg voor deskundige begeleiding op hun pad. De eigen leefwereld is een onafgebroken bron van inspiratie. We besteden elke les aandacht aan het evalueren en bespreken van elkaars werk. HDit helpt mijn leerlingen om zich maximaal te ontplooien.

Sculpturen

Zelf ben ik dagelijks in mijn atelier te vinden. Ik boetseer modellen en portretten naar levend model. Ook maak ik keramische sculpturen, handgevormd uit steengoedklei of paperclay. Deze werk ik af met glazuur. Hierbij gaat het om staande sculpturen maar ook om wandobjecten. Het thema ‘kwetsbaarheid’ staat centraal in mijn werk. Momenteel ben ik druk bezig voor een expositie. Naast mijn vaste galerie heb ik exposities in verschillende steden in het zowel Nederland als België. Het is altijd even flink doorwerken om alles op tijd klaar te krijgen.

Exposities

Meestal vervoer ik mijn stukken zelf. Daarbij gaat veel tijd zitten in het verpakken. In de loop der jaren heb ik hier wel een goede modus voor gevonden. Tientallen meters bubbeltjesplastic gaat er doorheen en stapels kranten om loze ruimtes op te vullen. Het werk moet niet kunnen gaan wiebelen of trillen tijdens het vervoer. Dat werkt breuken in de hand. Ik heb een aantal palletranden gekocht waar ik palletkisten van kan maken met een deksel erop. Op deze manier komt mijn werk veilig en onbeschadigd op plaats van bestemming. Het voordeel van die palletranden is dat je ze na gebruik kunt inklappen waardoor ze niet veel plaats innemen.

Een ander voordeel is dat ik ze kan hergebruiken. Die palletranden en -kisten koop ik bij Logistiek Online. De kisten zijn stevig en van hoge kwaliteit. Ze kunnen tegen een stootje. Zo weet ik zeker dat mijn spullen veilig zijn. Er zijn palletkisten in allerlei soorten en maten. Dat is fijn want het formaat van mijn werk varieert nogal. Je kunt nieuwe maar ook gebruikte palletranden kopen. Zelf gebruik ik palletranden van hout maar er zijn er ook van metaal. Je kunt in de kist de goederen eventueel ook van elkaar scheiden door middel van die palletranden.