bouw vacatures

Bouw vacatures zijn niet alleen voor mannen

Want steeds meer vrouwen zoeken ook op bouw vacatures. En dat is een hele positieve ontwikkeling. Niet voor niets wordt er op andere werkplekken ook naar gemengde teams toegewerkt. De samenwerking tussen man en vrouw blijkt een hele positieve te zijn. Verschillende invalshoeken zorgen samen voor de beste ideeën en leiden vervolgens tot de mooiste resultaten.

Welke bouw vacatures zijn er allemaal?

Dat is een hele waslijst, want er zijn functies voor mbo – opgeleiden, hbo – opgeleiden en master – opgeleiden. Daarnaast is er een verschil tussen uitvoerend werk en ‘kantoorwerk’ en maakt het natuurlijk ook uit hoeveel ervaring je hebt. Er zijn in ieder geval veel mogelijkheden.

Uitvoerend werk

De meest bekende zijn timmerwerk, metselwerk, elektra, stucwerk, schilderwerk, tegelwerk en alles wat te maken heeft met riolering en water. Maar ga je bijvoorbeeld in de richting van de timmerindustrie kijken, kom je ook functies als machinaal houtbewerker, meubelmaker, spuiter en houtskeletbouwer tegen. Of wat dacht je van scheepsbouwer? De mogelijkheden zijn (bijna) eindeloos.

‘Kantoorwerk’

Op een andere manier werkzaam zijn in de bouw, kan bijvoorbeeld als projectleider. En echt kantoorwerk is dat natuurlijk niet. Want je bent ook veel aan het overleggen, plannen en bekijken of alles naar wens verloopt. Een projectleider overlegt met architecten, huurders, kopers, aannemers, gemeenten en andere betrokken partijen. Hij of zij bewaakt de planning, het budget en de kwaliteit van een bouwproject. Je tekent zelf of je beoordeelt tekeningen van derden. Je maakt beslissingen over offertes en kunt technische bestekken opstellen. Kortom, als projectleider beschik jij over een uniek pakket aan vaardigheden waarmee je bovenstaande taken tot een perfect einde kunt brengen.

Maar zo groot hoeft het niet te zijn

Het voorbeeld van de projectleider gaat over grote bouwprojecten. Maar werkzaamheden vinden ook op veel kleinere schaal plaats. Bij mensen thuis bijvoorbeeld, op een school of kinderdagverblijf. Misschien ga je schilderwerkzaamheden verrichten op een kinderkamer. En eet jij je boterham, samen aan tafel, met de bewoners van het huis. En klets je over koetjes en kalfjes.

Alles kan

Kortom, er zijn veel opties, veel werkplekken en doorgroeimogelijkheden in de mooie wereld van de bouw. Je kunt aan de basis staan van iets nieuws door de eerste tekeningen te maken. Of je komt halverwege een project binnen en legt vloerverwarming. Maar je kunt ook de finishing touch verzorgen door het laatste schilderwerk voor je rekening te nemen.