Hout

De voordelen van meubels op maat maken

Meubels op maat maken is in veel situaties de moeite waard om in overweging te nemen. Veel mensen denken dat het heel duur is maar in de praktijk valt het best wel mee. Natuurlijk kun je het zo duur maken als je zelf wilt. Wanneer je meubels op maat laat maken bepaal je namelijk zelf hoe jouw meubel eruit komt te zien. Van de afmetingen tot de houtsoort en van de stijl tot de details.

Meubels op maat maken

Meubels op maat maken op basis van jouw ontwerp

Een goede meubelmaker denkt met je mee en kan op basis van jouw wensen een goede schets maken. Komt die schets overeen met wat jij in je hoofd hebt en is de schatting van de prijs voor jou ook acceptabel? Dan wordt er een echte werktekening gemaakt, in sommige gevallen zelf ook in 3D. Als je daarmee ook akkoord bent dan wordt jouw meubel in productie genomen. Bij meubels op maat maken wordt het echt zoals jij voor ogen hebt. Bijna alles is mogelijk. Natuurlijk zijn er wel wat restricties. Zo kun je geen mooie lange tafel maken van hout afkomstig van korte bomen. Die planken hebben een maximaal formaat waardoor je dan misschien beter voor een andere houtsoort kunt kiezen. De meubelmaker kan je hier alles over vertellen en zal je ook adviseren hierin.

Maatwerk

Redenen om voor maatwerk te kiezen

Er zijn veel redenen om te kiezen voor meubels op maat maken. Misschien zoek je een tafel van een bepaalde afmeting of vorm die niet standaard is. Of wil je graag een kastenwand die precies past onder het schuine dak op zolder. Of wil je een kamerbrede boekenkast. Allemaal voorbeelden van wensen die lastig te vervullen zijn in de doorsnee woonwinkel. In die gevallen biedt maatwerk ook zeker een oplossing. Vraag naar de mogelijkheden bij een meubelmaker bij jou in de buurt.