glazen-balkonhek

Het verlengstuk van je woonkamer

Woon je in een klein huisje of een appartement? Dan maakt een dakterras het verschil! Vaak beschikken appartementen niet over een tuin. Met een dakterras kan je toch het buitengevoel van een tuin beleven. Vanuit de woonkamer loop je zo het dakterras op en plof je neer op een mooie loungeset. Even helemaal genieten van het mooie weer. We besteden veel tijd aan de inrichting van onze woonkamer. Het dakterras wordt echter vaak vergeten terwijl wanneer je deze leuk inricht het zeker niet onderdoet als een verlengstuk van jouw woonkamer. Er valt veel te realiseren met leuke meubels, verlichting en het dakterras hekwerk.

Hoe richt je jouw dakterras leuk in?

Begin met de grootste meubels. Heb je een groot dakterras? Dan is het leuk om een grote loungebank aan te schaffen. Of misschien is een hippe zitzak wel iets voor jou. Bij een kleiner dakterras kan je denken aan inklapbare stoeltjes, bankjes en tafeltjes. Het voordeel hiervan is dat je ze gemakkelijk schoonmaakt en opbergt in de winter. Kies vooral meubels die bij jouw passen. Om het gezellig aan te kleden kun je leuke lampjes en planten aanschaffen. Het is ontzettend belangrijk dat het dakterras helemaal na smaak wordt ingericht zodat je er de hele zomer plezier van gaat hebben.

Zomer plezier op het balkon

Geen dakterras maar wel een balkon? Op een balkon kan je ook veel leuke dingen doen met planten. Zet wat leuke bloempotten en plantenbakken bij elkaar met mooie siergrassen of kruiden die je in de keuken kan gebruiken. Lekker en ook nog eens heel gezond! Denk eens aan rozemarijn of munt. Kruiden kun je ook in een speciale moestuinbak verbouwen. Je kunt ook kiezen voor plantenbakken die je aan de balkon omheining kan hangen. Zo hou je meer ruimte over voor een leuke loungeset. Dan heb je echt het gevoel dat jouw balkon een verlengstuk is van de woonkamer.