airco installateur zwijndrecht

Verschillende soorten airco’s bij airco installateur zwijndrecht.

Airco’s winnen steeds meer populariteit. Het is geen verrassing dat we massaal in de zomermaanden op zoek gaan naar de juiste airco. Het is namelijk fijn om het huis (of een andere plek) koel te kunnen houden tijdens de hitte. Airco installateur zwijndrecht weet hier alles van. Er zijn verschillende soorten merken die ook allemaal weer verschillende soorten airco’s aanbieden, waardoor je als consument soms het overzicht kunt verliezen. Er zijn twee hoofdgroepen te onderscheiden als het gaat om airconditioning. In dit artikel bespreek ik ze kort.

airco installateur zwijndrecht

Mobiele airco

De mobiele airco’s zijn airco’s die vooral praktische voordelen kennen. Zo zijn te makkelijk te verplaatsen dankzij hun lage gewicht en de wieltjes onderaan de airco. Airco installateur zwijndrecht geeft aan dat dit de ideale airco is voor kleine ruimtes. Een nadeel is wel een relatief hoger energieverbruik, maar het is wel een relatief goedkope airco.

Vaste (split) airco

Daarnaast heb je ook een vaste (split) airco. Kort gezegd wordt deze airco op een vaste plaats gehangen in een ruimte. Vaak wordt er gekozen voor dit type airco. Er zijn verschillende keuzemogelijkheden binnen deze hoofdcategorie, zoals satelliet, wand, vloer, plafond of VRF modellen. Het model dat gekozen wordt is vooral afhankelijk van de ruimte die de airco moet verwarmen of verkoelen.