tekstredacteur

Zo kies je een goede tekstredacteur uit

Je wilt de teksten voor jouw website of boek graag laten redigeren. Maar hoe vind je nu een goede tekstredacteur? Wij geven je een aantal tips in dit artikel.

Tip 1: Zoek op freelance websites

Een goede manier om een tekstredacteur te vinden is door te zoeken op freelance websites. Kijk bijvoorbeeld eens op websites als Freelancer.nl. Hier vind je verschillende freelance tekstredacteurs en kun je ze direct met elkaar vergelijken.

Tip 2: Let op de reviews

Voordat je een lijstje gaat maken met tekstredacteurs die eventueel in aanmerking komen voor jouw opdracht is het aan te raden om eerst de reviews goed door te lezen. Hierin kun je lezen wat de ervaringen van andere klanten zijn met deze redacteur. Zo weet je ook precies wat de redacteur wel en juist niet goed doet.

Tip 3: Geef de redacteurs een testopdracht

Je hebt nu waarschijnlijk een lijstje gemaakt met een aantal verschillende redacteurs. Om erachter te komen welke redacteur voor jou het beste is, kun je ze vragen een testopdracht te maken. Zo kun je zien welke kwaliteit ze leveren en aan de hand daarvan uiteindelijk een goede keuze maken.