freelancer

Zo vind je makkelijker opdrachten als freelance financieel professional

Je bent een financieel professional en je hebt nu besloten om als freelancer te gaan werken. Nu zoek je steeds naar vacatures met ‘freelance financieel gezocht’, maar je wilt eigenlijk niet steeds zelf moeten solliciteren. Het zou veel fijner zijn als recruiters en bedrijven juist naar jou toekomen. Hoe zorg je er nu voor dat je makkelijker opdrachten vindt als freelance financieel professional? Wij geven je een aantal tips.

1. Verbeter je LinkedIn profiel

Je LinkedIn profiel is eigenlijk jouw professionele visitekaartje en je openbare CV. Zorg ervoor dat jouw LinkedIn profiel helemaal bijgewerkt is en schrijf een goede samenvatting over jezelf. Zorg er ook voor dat er in die samenvatting een aantal belangrijke zoektermen staan, zoals ‘freelance financieel professional’. Vraag ook eerdere opdrachtgevers en werkgevers om je aan te bevelen en een recensie te schrijven.

2. Vergroot je netwerk

Des te meer mensen je kent, des te groter de kans dat je een opdrachtgever tegenkomt die een freelance financieel professional zoekt. Daarom is het belangrijk om je netwerk te vergroten. Ga bijvoorbeeld naar netwerkborrels en events en maak nieuwe connecties op LinkedIn.