Aanleg van sportvelden

Als sporter heb je niet zoveel te maken met de aanleg van de sportvelden, maar als dat niet op de juiste manier wordt gedaan heb je veel minder plezier aan je sport. Want als je valt op een keihard voetbalveld raak je gemakkelijk geblesseerd. En van tennissen op een hobbelige tennisbaan gaat de lol ook erg snel af. BTL heeft een afdeling die gespecialiseerd is in de aanleg van sportvelden. Het gaat met name om voetbalvelden en om tennisbanen. Voor allebei deze sporten kunnen echte groene velden worden aangelegd. Maar BTL is ook uitstekend in staat om kunstvelden aan te leggen.

Onderzoek naar het juiste materiaal sportveld

De eerste stap bij het aanleggen van sportvelden is een onderzoek naar de behoefte van de vereniging. Als een vereniging weinig ruimte heeft, ligt een kunstveld voor de hand. Dat kan intensiever worden bespeeld dan een echt grasveld. Daar staat tegenover dat een echt grasveld prettiger is in het gebruik. Welke keuze wordt gemaakt doet BTL altijd in goed overleg met de vereniging. Tijdens dat overleg wordt ook het onderhoud besproken. Want na de aanleg van sportvelden moeten deze ook op een goede manier worden onderhouden. Met goed onderhoud blijven velden jarenlang in conditie. Ook dat kan BTL doen.

Moderne apparatuur voor de aanleg van sportvelden

Sportvelden worden meestal aangelegd op momenten dat er weinig sporters gebruik van willen maken. Vaak is dat tijdens de winterstop of in de zomervakantie. BTL heeft apparatuur om de aanleg van sportvelden in hoog tempo uit te voeren. Eerst worden de oude sportvelden verwijderd. Daarna wordt de ondergrond geprepareerd. Dat wil zeggen dat er goede afwatering wordt aangelegd. Tenslotte wordt de bovenlaag aangebracht. BTL maakt bij de aanleg van sportvelden geen gebruik van chemische producten. De sportvelden zijn dus absoluut veilig voor het milieu.